Savjeti

Uvjeti za kvalitetno lakiranje

Postoji nekoliko uvjeta koji su važni za kvalitetno lakiranje, a neki od njih su:

  1. Priprema površine: Površina koja se lakira mora biti čista, suha, glatka i bez masnoća, prljavštine ili hrđe. Bilo kakvi nedostaci ili nečistoće mogu utjecati na kvalitetu završnog sloja.

  2. Temperatura i vlažnost: Idealna temperatura i vlažnost ovisi o tipu lakiranja i proizvodu. Međutim, u većini slučajeva temperatura bi trebala biti između 15 i 25 stupnjeva Celzijusa, a relativna vlažnost manja od 60%.

  3. Pravilan izbor lakova: Odabir lakova ovisi o vrsti materijala i uvjetima okoline. Važno je odabrati lak koji je kompatibilan s površinom koju lakiramo, te koji odgovara uvjetima okoline (npr. otpornost na UV zrake, vlagu i kemikalije).

  4. Debljina nanošenja: Debljina nanošenja laka također može utjecati na kvalitetu završnog sloja. Previše debeli sloj može dovesti do formiranja mjehurića, dok premalo nanosa može dovesti do neujednačenog premaza.

  5. Vrijeme sušenja: Vrijeme sušenja ovisi o tipu laka, debljini nanošenja, temperaturi i vlažnosti. Prebrzo sušenje može dovesti do neujednačenog premaza, dok predugo sušenje može dovesti do stvrdnjavanja laka prije nego što se u potpunosti naniže.

  6. Pravilno nanošenje laka: Pravilno nanošenje laka je važno za postizanje ravnomjernog premaza. U pravilu, lak bi se trebao nanositi u tankim slojevima s dovoljnim vremenom sušenja između slojeva. Važno je također pratiti upute proizvođača i koristiti prikladnu opremu za nanošenje.

4 glavna izvora nečistoća u laku

Ako prilikom lakiranja primijetite prašinu ili neke druge nečistoće u laku, eliminirajte ove točke kako biste došli do uzroka tih nečistoća:

1. Lak ili boja
– neprocijeđen ili nedovoljno procijeđen lak
– lak različite temperature od podloge
– prebrzi razrjeđivač ili utvrđivač
– lak nije za tu vrstu podloge

2. Komprimirani zrak
– zrak nije dovoljno filtriran (kondenzat, ulje, prašina)
– zrak nema dovoljan ili ima prevelik pritisak
– nedovoljan volumen zraka (provjerite da imate dovoljan promjer crijeva i da crijevo nije predugačko)

3. Okolina
– prašina iz okolnog prostora (zrak, zapunjeni filteri u lakirnici itd)
– prašina s odjela (šprica stvara rotore koji nose vlakna s odjeće na lakiranu površinu)
– podloga nije dobro pripremljena (odmašćena, bez prašine, suha, impregnirana..)

4. Pištolj za lakiranje
– loše očišćen pištolj za lakiranje (kod 2k lakova trebalo bi prošpricati razrjeđivač kroz pištolj svaki sat rada da ispere ostatke starog laka koji se počeo stvrdnjavati)
– pištolj za lakiranje je oštećen
– veličina sapnice ne odgovara
– tehnologija raspršivanja ne odgovara (Airless, Air-Mix, zračno raspršivanje…)

Kako čistiti pištolj za lakiranje

Čišćenje pištolja nakon obavljenog posla je vrlo važno. 

To je proces koji oduzima dosta vremena i zato preporučujemo uređaje za automatsko pranje pištolja. Ti uređaji rade brzo i ne oštećuju pištolj. 

Kod ručnog pranja postoji nekoliko pravila kojih se treba pridržavati:

1. Nikada ne uranjajte cijeli pištolj u otapalo. 

Agresivniji razrjeđivači mogu nagristi brtvila, brtvila se isušuju, boja se taloži u kanalima za zrak i smanjuje njihovu protočnost. Rezultat je krivi ton boje, prašina u laku, uži mlaz itd.

2. Glavu za zrak čistite uz maksimalan oprez. 

Ako se oštete rupice na kapi za zrak pištolja za lakiranje, mlaz će izgubiti formu. Pazite da su te rupice uvijek čiste i prohodne.

3. Sredstvo s kojim čistite pištolj ovisi o boji koju ste koristili

(nitro boja – nitro razrjeđivač).

4. Nakon čišćenja preporučljivo je podmazati pištolj. 

Mjesta koja se podmazuju su označena na nacrtu.

5. Koristite četkice namijenjene specijalno za čišćenje pištolja za lakiranje.

Što je AIRLESS

To je tehnologija raspršivanja koja ne koristi zrak za raspršivanje već kombinaciju velikog pritiska i vrlo malih otvora na sapnici. Takvo raspršivanje se koristi u metalnoj industriji i tamo gdje nije potrebna velika kvaliteta lakirane površine. 

Prednosti AIRLESS-a: vrlo brz rad bez gubitka materijala.

Nedostaci: znatno skuplji uređaj, lošija kvaliteta lakirane površine, teže čišćenje i održavanje u odnosu na raspršivanje zrakom.

Što je HVLP i LVLP

HVLP – High Volume Low Pressure (Veliki Volumen Niski Pritisak) je tehnologija raspršivanja koja štedi lak do 40% u odnosu na klasično raspršivanje. Ušteda se postigla tako da se smanjio pritisak zraka koji izlazi iz pištolja, ali se zato povećao volumen (količina) zraka. Prilikom lakiranja iz sapnice izlazi mješavina zraka i čestica laka koja udara u podlogu koja se lakira. Čestice laka djelomično ostanu na podlozi, a zrak se odbija. To odbijanje odnosi i čestice laka te stvara čisti gubitak. Što je veći pritisak zraka to će se zrak jače odbijati i odnositi više laka. Zato je kod HVLP pištolja smanjen taj pritisak, no da bi se zadržala kvaliteta morao se povećati volumen (potrošnja) zraka.

LVLP – Low Volume Low Pressure (Mali Volumen Niski Pritisak) je naprednija tehnologija od HVLP. Ušteda laka je ostala ista kao i kod HVLP, ali je još dodatno smanjena potrošnja zraka. Radni tlak im je svega 2 – 2,5 bara, a potrošnja zraka je do 50 % manja od HVLP pištolja.

Poliranje u stolarijama - visoki sjaj

Postupak:
1. Ako je lak jače oštećen tj. ako ima puno prašine i neravnina u laku, lakiranu i osušenu plohu je potrebno prvo brusiti. 

Kako bismo postigli najbolje rezultate trebalo bi brusiti sa što više granulacija, postupno povećavajući granulaciju.
Možete početi brusiti brusnim papirom INDASA REDLINE granulacijom 800 (ako je podloga jako oštećena ili ako ima puno prašine u laku) pa 1000, 1200, 1500 i / ili 2000. Kako biste ubrzali postupak poliranja odaberite granulacije koje najbolje odgovaraju stanju lakirane površine (obično su dvije granulacije zadovoljavajuće npr. 1000 i 1500).

2. Ako je lak manje oštećen tj. ako nema puno prašine i neravnina u laku, nakon brušenja standardnim papirom podloga se može završno brusiti specijalnim papirima za pripremu podloge za poliranje INDASA FILM LINE. Ovaj papir uklanja ogrebotine standardnog papira (ogrebotine u obliku mjeseca) i fino zagladi lak kako bi poliranje što kraće trajalo. Ako je podloga nakon lakiranja u dovoljno dobrom stanju ovaj papir se može koristiti kao jedini (u tom slučaju preskočiti 1. korak). Dostupne granulacije: 600, 800, 1200 i 1500.

3. Nakon brušenja vrijeme je za poliranje. 

Prvo treba skinuti ogrebotine brusnog papira. Što je finiji brusni papir bio u završnoj fazi brušenja to će manje vremena biti potrebno za poliranje.
Za najbrži rezultat koristiti Virtus spužvasto krzno (ne pali lak, brzo djelovanje) u kombinaciji s Virtus 427 grubom politurom. Virtus 427 skida ogrebotine i daje visoki sjaj tako da će kod nekih lakova ovaj korak zadovoljiti. Eventualno se još može završiti bijelom (srednjom) ili sivom (mekom) spužvom.

4. Drugi korak poliranja je kombinacija fine politure ( Virtus 433 ili 473 Ceramic ) i spužve za poliranje (obično bijela – srednja). Površinu polirati do željenog efekta.
Virtus 473 postiže iznimno visok sjaj, no finija je od 433 i koristi se kad je 1. korak ispao zadovoljavajuće. Ako je potreban jači efekt skidanja laka koristiti 433 polituru. Ovaj se korak opcionalno može završiti sa sivom (mekom) spužvom.
Nakon završetka ovog koraka površina je spremna i postignut je visoki sjaj.

5. Ovo je opcionalni završni korak koji će još podići sjaj, no što je značajnije zaštititi će lak od prljanja (lakše održavanje laka), laganih ogrebotina i pomoći će kod skrivanja holograma na tamnim bojama.
Površina se zaštiti politurom koja sadrži teflon. Teflon se na molekularnoj razini veže s lakom i stvara zaštitni površinski sloj koji je znatno otporniji na prljanje i lakše se čisti. Koristiti Virtus 453 polituru u kombinaciji sa sivom (mekom) spužvom.
Za zaštitu se može i koristiti tekuća politura s teflonom AQUALUX 471 (u pumpici) koja se ujedno koristi i za skidanje ostataka stare politure. Ovaj korak je poželjan ako će polirane površine biti izložene čestom diranju (ljudske ruke su prirodno masne), vodenim parama (kuhanje hrane) ili direktnom sunčevom svjetlu.
Prilikom poliranja ovim politurama potrebno je prvo lagano polirati cijelu površinu bez stiskanja kako bi politurom ravnomjerno premazali cijelu površinu. Ostaviti desetak minuta da sloj politure odstoji na laku (da se teflon veže za površinu laka) pa osušenu polituru ukloniti krpom s mikro-vlaknima.